Änglavakt?

"Snökaos stanna inne" varnade aftonbladet dagen då vi skulle åka till piteå vilket inte jag visste, eller robin...

Jag åkte med honom i hans gamla volvo som var bakhjulsdriven och däck som var helt slut. Det kunde ju inte annat än o gå dåligt tycker man såhär i efterhand...

Vi slirade runt som satan tills vi till slut tappade greppet på motorvägen och for över till andra sidan och sen ner i diket. det gick så jävla fort men ändå hann jag tänka 1000 tankar känns det som. Eller kanske inga alls..

Vi hade en jävla tur som klarade oss så pass bra! fattar inte hur det hände. för det första brukar det alltid vara ett mitträcke på en motorväg men det vare inte här.. skönt att man slapp det, e4 brukar vara hårt trafikerad så vi hade tur som inte fick något möte. där vi åkte i diket va det ganska djupt och vi gled ner på snedden o va nära på att volta... vi hade tur att det inte va massa träd i vägen heller för då hade inte jag suttit och skrivit det här nu.. känns skumt att jag lika gärna kunde vara död?

En liten rolig sak i det hela var robins och mina första ord efter att vi stannat.
Han säger: Faaan nu är vel bilen helt paj!!
Jag säger: Vilken tur att vi klarade oss!!!
så typisk skillnad mellan tjejer och killar haha





Akuten blev inte som jag hade planerat

Det skulle bli en mysig fredag, först skulle jag bara till ortopeden för att lägga om gipset. Sen skulle jag och Johan titta på våran nya lägenhet och efter det skulle vi storhandla och laga god middag. Men inget blev som planerat kan jag säga. Jag var där i 7 timmar!!

På akuten var det lååång väntetid och jag flängde mellan sjuksköterskorna och röntgen. Det visade sig att dom hade gjort fel på sjukhuset i Gällivare, för det va något som låg fel så då fick jag bedövning (sprutan var inte någe vidare skön som hon stack in i benet i handleden, mer behöver jag inte säga) sen slet dom o drog tills det blev lite bättre, men ingen större skillnad. Jag hoppas verkligen på att det blir bra ändå!

Kl 9 var jag klar, då hade Johan redan tittat på nya lägenheten som var superfin :D nu längtar jag massor! Sen hade vi besök och åt tacos, det blev helt okej ändå :)
 



Visst har jag snyggt gips?

Trött

Nu sitter jag här i sängen och är skapligt trött, förstår inte hur jag kan bli så trött av att knappt göra någonting! Men det är vel så att det tar mycket energi av mig för kroppen att läka.

Jag var iaf en sväng ner på stan för att titta lite på julklappar, och jag hittade faktikst en del :)
Sen sprang jag på dessa urläckra skor! så jag kunde bara inte låta bli att köpa dom^^ haha jag som tänkte spara, inge kul sen när vi ska betala dubbla hyror! Längtar så mycket till flytten, nu är det bestämt att det blir den 1 dec efter många och långa samtal





Ett bra liv

"Har du någon gång funderat på hur ofta man har suttit på skolbänken, gått på föreläsningar eller lyssnat på andra välmenande personer och liksom inte tänkt på om det man blir matad med är vettigt? Jag menar, ibland så antar man bara att det som den som lär ut säger måste vara vettigt just för att det är de som säger det, vilket gör att det liksom bara slinker förbi vårt medvetna filter och lägger sig som sanning i botten av våra sinnen.

Ta bara en sådan sak som "att det du inte vet kan inte skada dig". Det är så långt från sanningen som man kan komma. För i dagens informationssamhälle finns det nog få saker som kan skada dig så mycket som det du inte vet. Eller en av mina favoriter som du säkert också har hört från välmenande lärare så ofta att det nästan känns sant: "Om det är något du inte förstår så fråga bara - det finns inga dumma frågor".

Tja, nog är det bra att fråga om saker man inte förstår, men nog finns det dumma frågor alltid. Skulle tro att du förmodligen hör dem varje dag. Om inte annat när du träffar någon ute på stán och de säger: Är du här? Nej, jag är någon annanstans... Det här är ju nu en "dum" fråga som vi ställer för att vara sociala och ha något att "bryta isen" med. Det är ju i sig ganska harmlöst, men det finns andra som gör oss verklig skada. Som de här:

Varför händer alltid sån här skit mig?

Varför kan jag inte komma ur det här?

Undrar hur många drinkar till jag kan ta innan vi går ut?

Varför är det så tråååkigt att träna?

Varför är jag den enda som gör något i det här förhållandet?

Varför måste jag gå upp så tidigt?

Fundera lite på vad du tror är de vanligaste svaren på den här typen av frågor och hur det förmodligen får den som ställer dem att må. Skulle tro att du ganska omgående inser att det här är "dumma frågor" för vem som helst att ställa. Med det i åtanke vågar jag utlova att du kan ta vem som helst som mår dåligt i livet och ett av de grundläggande skälen är att de kontinuerligt och på daglig basis ställer just "dumma frågor" till sig själva.

På samma sätt kan du ta vilken framgångsrik person som helst, på vilket plan du nu än anser att man är framgångsrik, och jag lovar att om du kunde titta in i deras hjärna så skulle du hitta ett antal smarta frågor som susar omkring där. Frågor som:

Hur kan jag få min fru/man att känna sig riktigt älskad idag?

Hur kan jag bidra med värde till alla jag träffar idag så att de känner att de vill betala för det jag har att erbjuda?

Är löptur, en promenad eller styrketräning bästa sättet att ta hand om min kropp idag?

Vad är jag mest stolt över i mitt liv just nu?

Om mötet jag har idag går så bra att vi båda går därifrån med ett leende på våra läppar, vad har vi kommit överens om då?

Hur kan jag lösa det här på bästa sätt och ha roligt under tiden?

Det finns givetvis mängder med andra, men jag hoppas att dessa exempel ger dig en idé om hur de frågor du väljer att ställa kan styra ditt liv även i "smarta" riktningar. Så ta direkt och skriv ner ett antal frågor som du kan ställa för att styra ditt liv på positiva sätt. Öva sedan under veckan på ställa dem om och om igen och märk hur hela ditt liv transformeras och att du kan vara ännu lyckligare, friskare och framgångsrikare. Så vilka är de bästa frågorna du kan ställa till dig själv och andra idag? Ingen dum fråga att fundera på, eller hur?"


Texten är tagen från Anders Haglunds veckobrev på www.lifevision.se har varit på  en föreläsning av honom, och detta är en person jag rekomenderar!


Sugen på inredning

Jag längtar så himla mycket till att vi ska flytta men jag blir galen på alla människor som man inte får tag i som man måste prata med.

Nu har vi bott i en tråkig lägenhet i 3 månader! Eftersom att vi redan från början bestämt oss att flytta så har vi inte brytt oss om att inreda, ni måste förstå att jag är sugen på det efter att ha bott såhär länge i en lägenhet utan tavlor, gardiner.... det är helt sjukt vad lite kan göra så mycket!

Nu när jag är sjukskriven och inte har så mycket att göra på dagarna så har jag inhandlat en inredningstidning som jag hoppas på ska ge mig massa insperation. Fast jag har inte hunnit öppna den ännu, ska ta och göra det snart :)










Glöm inte: Skaffa dig ett bra liv!

smarrig efterrätt!

Nu sitter jag här framför datorn och äter en mycket enkel och god efterrätt. Man tar bara lite frysta bär och mixar med kesella vanilj, hur gott som helst!

Fast anställning :D

Idag fick jag reda på att jag har fått fast anställning som säljare för bertmarks förlag! De tycker att jag har hög potential vilket känns väldigt bra för mig att höra!

Sista provanställningsveckan nu blir att vara sjukskriven, mindre roligt. Jag har ett så bra jobb att jag längtar till det!


Handikappad

Ja som ganska många vet just nu så har jag brutit handleden.. inge vidare roligt. Känns som jag inte kan göra så mkt men jag är en envis människa som försöker iallafall :) Som att sitta och skriva det här med vänster hand känns som att det tar 100 år! Men egentligen känns det så fånigt att sitta här och klaga när det finns så mkt värre saker som människor kan klaga på istället. Jag vet att jag kommer bli bra,förstå att ha den känslan att inte kunna bli bra? usch.




Jag lovar att jag ska bli bättre på det här
puss på er

RSS 2.0