Sydfrank fiskgryta



Idag provade jag ett nytt recept från arlas hemsida, det var hur gott som helst så jag måste bara tipsa om det :)


4 port

400 g räkor med skal
500 g fiskfilé, t ex sej och lax
1 purjolök
1 stor fänkål
smör
2 1/2 dl hönsbuljong
2 dl crème fraiche gourmet, saffran&tomat
rivet skal av 1/2 apelsin
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad


Gör så här

Skala räkorna. Skär fisken och purjolöken i stora bitar och fänkålen i mindre bitar. Fräs purjolök och fänkål i smör i en traktörpanna. Häll på buljong och crème fraiche. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt det sjuda på svag värme ca 5 min. Lägg i räkorna och krydda med apelsinskal, vitlök och timjan. Servera med vitlöksbröd, ris eller kokt potatis


Jag blir lite imponerad av mig själv




Detta är resultatet skapat av Malin :) Visst blev dom bra?







Tårtor!



Just nu försöker jag att baka en bailys och kahlua tårta, få se hur vi lyckas med det, botten sjönk ihop så det ser inte så ljust ut nu.. den var inte ens färdig men började bli bränd, men huvudsaken är vel att den blir god? :P

Om ni vill ah receptet så finns den på http://www.recepten.se




sen ska jag baka en klassisk gräddtårta till kvällen.
Jag har tänkt att satsa på stort :D



Melonbål



Ikväll blir det kalas och jag tänker bjuda på melonbål, kul med något annorlunda

ca 15 glas:

2 dl melonlikör
1 nätmelon
1,5 l fruktsoda
1 fl torrt vitt vin
melonkulor
gurkskivor


Dela och kärna ur melonen. Gröp ur innehhållet och kör det i matberedare, häll över i en bålskål.
Tillsätt likör, vin, melonkulor, gurka och isbitar. Precis före serveringen tillsätts fruktsodan.

Hoppas den blir god :)


Musli

Igår när jag var och handlade såg jag vid musliavdelningen att man kan blanda sin egen musli. Hur bra som helst tycker jag för då får man precis vad man vill ha! Det som är tråkigt är bara att det inte finns i fler affärer.. Jag var iaf tvungen att köpa det och det blev ju riktigt gott! blandade det med päronfil som jag inte har smakat tidigare heller, den var också super :)


Studier



Nu har jag precis pratat med chefen och fått tjänstledigt tillsvidare för studier. Nu ska jag nämligen ta tag i pluggandet o lära Matte C och Naturkunskap B kanske inte de roligaste kurserna men jag måste ha dom för att kunna söka den utbildning jag vill läsa till hösten. Lutar åt miljö & hälsoskydd.

Så fel det kan bli

Nu har jag precis kommit hem från affären och mina händer är alldeles röda för att jag misstog mig lite. Det är soligt och ser varmt ut, jag trodde det va nåra plusgrader som häromdagen men ikke. när jag kom hem kollade jag och det visade sig vara - 13 hehe kul

Onsdag



Nu känner jag mig helt slut, det här är inte likt mig... igår hade jag migrän som jag inte har haft på hur länge som helst och idag har jag huvudvärk och känner mig ledsen. Men jag hade tänkt att pigga upp mig lite med att ta en promenad till affären för att köpa våfflor och elle- tidningen :)


För idag är det våffeldagen :)


Måndag



Dessa snygga skor fick jag av johan idag, gissa om jag blev glad! De kommer
från Bianco, bland mina favoaffärer när det gäller skor




Såhär glad är jag idag :)
Linne - forever 21
strumpbyxor -åhlens
overknee - H&M

20



Jaha då var man äntligen 20 då :) få se vad jag ska hitta på för roligt idag!

Lite grön invenstering




Söndag

Jag tog en sväng förbi en jobarkompis idag men det blev att jag stannade där halva dagen, men det var mysigt :) Hennes bror var där och var trevlig ett tag. Sen bakade vi bullar som blev riktigt goda! och lekte maskar med barnen som tyckte det var sjukt roligt. Fast mina maskar blev bara dödade haha älskar hennes barn dom är så söta och i så härlig ålder. 3 och 5 år :)


Här är m-lo och vi skulle göra naglarna snygga, hennes blev gula, glittriga, blåa och jaa lite allt möjligt. Hennes mamma och jag ägnade oss åt fransk manikyr istället :)



HAHA den här bilder tog m-lo på mig, blev lite suddigt


Nyköping

DÅ var biljetterna fixade igen. Den 9/4 kommer jag och Johan till Nyköping :D Stannar till den 19/4. Det ser jag fram emot! Längtar efter att få träffa gamla underbara vänner och bli bjuden på påskmat av johans släkt.

Puss

Top model



Nu har jag hela topmodel säsongen 11 hemma. Missade alla avsnitt som gick nyss bara för att jag jobbade då, det är synd men jag får ta igen allt såhär i efterhand även fast jag vet vem vinnaren är :)

Top model Sverige har inte varit på hur länge som helst känns det som och jag har ingen aning om det kommer någon mer säsong. Någon som vet??

Nyduschad



Nu har jag precis tagit mig en riktigt lååång dusch, så skönt. Jag har skrubbat hela kroppen med skrubbvantar och när jag var klar smörjde jag in mig i babyolja så min hud är renare och mjukare än någonsin, älskar denna känsla!

17/3

Äntligen en varm och solig dag! Så istället för att bara sitta inne tog en en promenad till affären :) så skönt att komma ut lite, det brukar inte va någe vidare här annars.

Nu ska jag träna lite sen blire o ringa massa viktiga samtal

Sanning & konsekvens



Nu har jag köpt detta spel sanning och konsekvens som ej är den snälla verisionen..
Jag tittade igenom några frågor eller aa ganska många men det var lite till min besvikelse, trodde att det skulle vara mer elaka och äckliga saker men det va typ:
när blev du av med oskulden och med vem?
hur många har du legat med?
vem i det här rummert skulle du helst vilja hångla med?
Låt de i laget bestämma något du ska göra.
Låt de andra blanda någt som du ska dricka upp

Lite sånt vare, trodde ärligt att det skulle vara bättre men jag ska inte klaga det här kan säkert också bli roligt

Kladdkaka



Nu har jag bakat kladdkaka fast en liten annorlunda variant som jag inte har gjort tidigare.

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kako ska det eg vara men jag tog 6 msk oboypulver istället
  • 2 dl mjöl

  • 175 grader i 20 min.

    Oboypulver funkade faktikst riktigt bra, men jag tyckte det var lite konstigt för när jag tog ut kakan var den nästan för kladdig men sen när den stelnade så blev den inte alls så kladdig, men det kanske var för att jag hade den lite för länge i ugnen.


    Morgonpigg?

    Jag är inte direkt morgonpigg av mig längre, var alltid det förut och det vara ganska skönt att kunna gå upp tidigt och vara pigg! Men det går bara inte längre. Och nu när jag inte har så mycket för mig på dagarna blir det lätt att jag segar lite längre i sängen så det blir ungefär 12 timmar varje natt det är sjukt!

    Idag hade jag iallafall bestämt mig för att gå upp tidigt, 8.30 (egentligen var det för att jag skulle ringa ett samtal menmen) så jag har sovit ca 7 timmar men är ändå helt seeg jag måste helt enkelt göra något åt detta frågan är bara vad. förslag.någon?

    Haha

    Ibland är jag bara för klockren.. jag kan sitta i min egna värld och plöstligt säga något till någon om det jag tänker på så det blir helt fel

    Som idag tillexempel så satt jag vid facebook och johan stod och lagade mat. Då säger jag:
    -jag hatar den nya designen
    -påvaddå typ facebook eller?

    Nu är det så att han är ju så smart så han förstår vad jag menar, men andra fattar ingenting.. ibland får man vara lite lost :)

    Nyinhandlat


    Lite från H&M
    Vårkappa 498:-
    väska 179:-

    byxor fyndade jag för endast 98! det var ett riktigt kap

    den här jättesöta kjolen har jag inte provat än, men jag var bara tvungen att köpa den med
    också från H&M. 298:- (kjolen får ni inte se på mig då jag har en vit lång strumpa och en konstig ställning som kallas ortos på mitt ena ben :S uch vill bli av med detta snart bara smärtan försvinner)

    Sommar!

    Jag vill bara ha sommar nu.. är inte van att det ska vara vinter halva året!

    Sommar och Mellerud tack, ska förhoppningsvis dit i sommar till mamma o dom andra :)

    huset som ser ganska litet ut på utsidan men det är en ganska stor utbyggnad som inte syns där bakom med inglasad altan.

    det är helt underbart att ligga i hängmattan här under eken :)

    och den härliga stranden "vita sannar".. där ska jag spendera många timmar i sommar hade jag tänkt mig :)

    Melodifestivalen

    Hade lite främmande ikväll, en vän kom på besök med sina 2 barn. Det var tänkt att vi skulle titta på melodifestivalen men det blev lite halvt..vi satt mest och åt vid bordet istället. Jag skulle bjuda dom på mat blev det väldigt hastigt så jag fick lite panik över något att slänga ihop, det slutade med potatismos, köttbullar och spenat. Jag tycker faktikst att spenat är gott.


    Lördag

    Lite av en städdag nu på morgonen, fast det är mest johan som städar för jag klarar inte av att grejja en massa. Så jag sitter här och väntar på att vi snart ska åka ner på stan och handla lite nya växter :) sen ska vi in en snabbis på lite andra affärer, är ute efter en bikini som verkar vara slutsålt på varje butik, iaf i min storlek :(

    Natural beauty from the dead sea


    För ett tag sedan var jag i barcelona och köpte detta setet för naglar. Den fyrkantiga filen som ni ser har 4 olika filar där en är grov för att fila ner naglarna. Sen finns det en som inte är lika grov som man filar lite lätt ovanpå naglarna. efter det tar man den vita ytan som är helt slät och gnuggar på naglarna och sen för att de ska bli glansiga tar man den gråaktiga sidan. När det är klart tar man oljan och smörjer in nagelbanden.

    Ett bra sätt för att få glansiga naglar utan nagellack! Finns att beställa på http://www.streambeauty.com/


    smoothie



    har precis tryckt i mig en smarrig smoothie. jag hällde i mjölk (fast sojamjölk), apelsin, banan och riven färsk ingefära i en mixer och blandade. Superenkelt!

    Sjukhusbesök igen



    Idag var jag på sjukhuset igen... blir så jävla sur för det känns inte som att dom har koll. först glömde dom ju att sy och tejpa för ett operationshål sen skulle jag ha benskyddet 4 veckor sen vare 6 veckor, men efter 3 veckor ringde dom o sa att jag kunde ta bort det (vilket jag absolut inte kunde egentligen) så jag har bara ren tur att det inte har hoppat ur led igen.

    Nu när jag var där så ber doktorn mig att lägga upp benet på sängen, jag tar hjälp med armarna eftersom att jag inte är stark nog i benet att kunne lyfta det själv. då säger han:
    - kan inte du lyfta upp benet själv utan att ta hjälp?
    -nää det går inte
    -då ska vi kolla på muskeln, spänn den
    -det funkar ju inte
    -ojdå det var ju inte bra...

    då helt plötsligt ska jag vara sjukskriven 3 veckor till, det går bra nu...jag ska iaf träna som en tok nu hade jag tänkt och sen när jag bli bra ska jag skaffa mig ett gymkort :)


    8/3



    En sån latdag idag, så himla skönt :) va och fikade hos bodil på förmiddagen, det va mys och hennes små barn är bara för söta :) visst är dom?

    Igår skulle jag ha färgat håret men det blev inte så för jag fick förhinder av ett oväntat besök, men det var trevligt

    7/3



    Ikväll ska jag tjocka mig framför tv:n med chips godis och sockerdricka :)



    Sen blir det hårfärgning, vad tycker ni om denna? ska ladda upp en bild sen, fast det lär inte bli spec stor skillnad :P


    Bullbak



    Tänk vad duktig man kan vara på att baka bullar :)

    Så ska det låta

    Vi har precis tittat på så ska det låta, det är mys och martin stenmarck är lite het.

    Annars blir det en lugn och mysig fredakväll :)


    Modeveckan i Paris

    bellmain


    Emporio



    Jag gillar dessa outfits, vilka tycker ni är snyggast?


    Fredag


    Idag har jag en budgetvariant på mig.


    Linne- H&M

    Tröja- H&M
    Skärp-Hemgjort
    Leggins-Gina Tricot
    Overknee-H&M


    billigt, me like :)



    Laktos!?

    Är det så att man inte tål mjlök så pratas det bara om att man är känslig mot laktosen. Det tycker jag är så himla dåligt för det behöver inte alls vara laktosen man är känslig mot utan det kan vara mjölkproteinet som man kan vara allergisk mot. Du kanske har fått reda på att du är känslig mot mjölk och börjar dricka låglaktosmjölk eller laktosfritt men har fortfarande ont i magen? Då kan det vara mjölkproeinet man är känslig mot men som nästan aldrig går fram. Det finns soyamjölk och soyayoughurt som kan vara ett bättre alternativ.

    Jag vet det här eftersom att min lillebror är allergisk mot mjölkproteinet och jag vet inte om jag kanske också är det.. Det började när han var liten att han kräktes väldigt ofta, mamma tog med honom till sjukhuset men de sa bara att det var normalt att barn kräks då och då.. Hon höll på och tog kontakt med sjukhuset väldigt mycket för hon fattade ju att det var något fel. Efter ganska lång tid kom de på att det var ju mjölk han inte tålde. Så jävla dåligt


    Vad det innebär att vara säljare

    Den 23 september blev jag fast anställd som säljare för Bertmarks förlag AB efter att ha haft en provanställning på 2 månader. Den tiden gick hur fort som helst och nu har jag jobbat drygt ett halvår.

    De produkter vi säljer är olika typer av faktaböcker (årsböcker, djurböcker, uppslagsverk, sagoverk och läkarlexikon)
    Vi köper informationslappar som vi "går på" de här lapparna som vi får är på personer mellan 18 och 40 ungefär eftersom att det är i den åldern som detta är mest eftertraktat. Så vi går alltså runt och knackar på hos folk och frågar om vi får störa en stund så sitter vi och pratar och ger information så kan dom välja ifall det är något de vill beställa.

    I början tyckte jag att det lät jättesvårt för jag tänkte att ingen vill vel ha böcker i dagens samhälle. Men sen insåg jag att det var ganska lätt att sälja och kunderna var nöjda, folk vill ändå ha böcker trots allt!


    Det bästa av allt är att vi har så roligt o personalen, vi brukar sticka iväg mellan 4 och 6 st till en stad ca 1 vecka, där bor vi oftast på något vandrarhem där vi sitter och pratar halva nätterna... men det kan vi göra eftersom att vi börjar jobba kl 1 på dagarna.. sen träffas vi alltid för lunch och fika o peppar varandra :)


    En rensning kanske?


    den här högen ligger och väntar på min säng, känns inte spec lockande


    Ny investering



    Sängstomme från Ikea




    bokhylla från Ikea

    Ge mig sommar!



    Jag börjar tröttna på vintern, känns som att våren och sommaren är väldigt långt ifrån Umeå just nu.. Vore inte fel o sticka iväg nånstans... som typ till turkiet med L och C :)

    Veckans boktips



    Just nu läser jag en bok av Robin Sharma (jag som inte direkt är en bokläsare annars).
    Den handlar om hur man ska finna själv och vägen till framgång. Mycket intressant bok!

    Godmorgon

    Oj vad jag var lat idag när jag skulle gå upp, kändes som att jag aldrig somnade igårkväll! helt sjukt jag var pigg men försökte sova ändå vilket gick mindre bra eftersom en person puttade på mig i sömnen lr vad han gjorde,sen började snarkandet..

    Asos


    Söta overknee, stayups och sockor från asos





    Dessa skor är också från asos, ge mig!

    Krav-märkt




    Utrota fattigdomen på din kafferast!

    "Genom att köpa det här kaffet motverkar du barnarbete,
    miljöförstöring, diskriminering och fattigdom.
    Det smakar lika gott och kostar bara några ören extra per kopp.

    Rättvisemärkt garanterar att denna produkt är handlad i enlighet
    med internationella Fairtrade kriterier.
    När du köper rättvisemärkt bidrar du till bättre arbetsvillkor
    och tryggare sociala förhållanden för producenter och anställda
    i de fattiga delarna av världen. "

    Visst låter det bra? vet att många inte bryr sig men det gör jag, iallafall lite grann.:)
    Med denna kopp snabbkaffe jag sitter med nu bidrar jag med något bra!

    En sväng på stan i Nyköping

    När jag var i Nyköping häromdgen blev det en sväng på stan med Linnea :) det blev en ny bikini och underkläder från H&M



    Bikini från H&M överdel 129:- underdel 98:-



    Hittade även dessa söta underkläder som jag bara var tvungen att köpa!
    BH 129:- trosor 69:-

    Det skrämmer mig!

    usch, jag sitter här i soffan och nu är det femte gången jag blir skraj, jag gillart inte.
    Visst är det skönt att våren närmar sig och det börjar bli lite varmare men det är inte roligt när snön smälter och faller ner på fönsterbrädan med ett så höjdt ljud så man blir skrämd! jag vet att jag är lättskrämd men ändå, först trodde jag att det var fåglar som flög in i fönsterrutan tills jag insåg vad det var

    HAHA ibland går det bra

    Makeup



    Såhär ser jag ut idag, ser lite butter ut. Kan bero på att jag är lite trött
    av nattens drömmar.




    Närbild på mig. Tänkte berätta vad jag har för smink idag
    -Började med en fuktcreme från rosenserien
    -Mineralfoundation från I.D (se bilden under) den rekomenderar jag verkligen!
    lite för dyr kanske men jag tycker att det är viktigt att ha en bra grund. 395 kr gav jag för den.
    -Lila ögonskugga från makeupstore, syns inte på bilden men jag har det iaf :P
    -dubbelmascara från lorea'l


    4/3

    Nyttiga saker har gjorts, gick upp skapligt tidigt och har fixat i orning här hemma men det är ju midre bra för mitt knä när jag grejjar så mycket så resten av dagen får jag ta det lite lugnare.

    Ett paketavi trillade ner i brevlådan idag, troligen är det en blus som jag har beställt, men jag får vänta tills ikväll med att hämta den så jag kan få skjuss

    Hemma!

    Nu är jag hemma i Umeå igen efter en lång resa.. Skönt o va hemma med älsklingen igen :)

    Men jag har haft en mysig dag i Nyköping också, eller snarare 1½ dag och hann träffa nåra vänner!


    RSS 2.0