hemkommen

Nu är jag hemkommen från min dag på jobbet, har varit riktigt roligt faktikst :) tänk att man kan trivas så bra med ett jobb, det kunde jag faktikst inte tänka mig.

Anställd!

Igår skrev jag på papprena för jobbet så nu är jag anställd på riktigt, känns brabra :) Sen fick jag veta att jag fick följa med på resan till skövde på torsdag kväll! Jag blev hur glad som helst och vi kommer ha sjuk kul :D vi kommer fram på fredag morgon då föreläsningen börjar direkt, sen ska vi ut och äta middag och ha lite trevligt. På lördagen blir det flyget hem.

resande

mitt nya jobb kommer innebära ganska mycket resande för mig, jag kommer kunna vara flexibel och jobba i flera olika städer om jag bara ber om tillstånd (om det är utanför mitt distrikt) så jag planerar att så småningom resa till Nyköping för att jobba och besöka mina gamla vänner :) nästa vecka blir det förmodligen Ö-vik pratade dom om.

myskväll

nu har jag precis kommit hem från affären, har handlar lite chips o god mat till ikväll. Lördagar är typ ända dagen som jag och johan har tillsammans.. lite synn men det ska iaf bli mys.
Blev lite förvånad när jag var påväg hem från affären för då ropar en pojke i kanske femårsåldern "hej sexy sexy" till mig! ibland börjar man ju undra

massage

just nu skulle det inte sitta fel med lite nackmassage, känner mig hur stel som helst i nacken och jag har ingen aning om vad jag kan ha gjort! Iofs har jag jobbat hela dagen idag igen, först på förskolan och direkt från det till säljjobbet. Känner att det går bättre för varje dag fast att jag bara har jobbat i 2 dagar nu, men såklart skulle det inte sitta fel o ha en utbildning för det här heller.
På ett av besöken idag så träffade jag på en väldigt mysig familj, och lilla killen som kanske var 3-4 år ville ge mig en kram o puss på kinden när jag gick, hur sött som helst. Det som är så härligt med det här jobbet är att man faktiskt träffar så mycket trevliga människor :)

Torsdag

Nu har jag inte hunnit skriva i min blogg för jag har verkligen haft full upp på dagarna! från kl 8 på morgonen till 9-10 på kvällen o då har jag varit helt slut. Det har varit svårt för mig att välja jobb men efter mycket överväande så blev det Bertmarks förlag. Du har säkert ingen aning om vad det är eftersom att vi inte gör reklam för våra produkter via tv eller annat. Men det handlar alltså om allmänbildning och underbara böcker :)

Ha en bra kväll

Fredagen

Sittningen var sjukt rolig! Först var vi på lite förfest hos Isac och lekte lite lekar, riktigt trevligt. Sen framåt halv 7 gick vi ner mot Origo som en studentkrog heter för själva sittningen. Det var bordsplaceringar och självklart hamnade jag med massa trevligt folk :) Det blev kyckling med ris och rödvinsås och morotskaka till efterrätt. Det var inte helt fel. Under tiden när vi åt var det en del jyckel så alla fick sig ett gott skratt. De hade bestämt vilka som skulle göra vad, och tillochmed jag fick gå upp med nåra tjejer och sjunga en låt som vi inte kunde, haha :) Träffade helt underbara människor och kvällen var mer än lyckad kan jag säga!

galen

jag blir galen på mitt internet, jag vet inte vad som har hänt men det går verkligen hur långsamt som helst! har aldrig varit så förut, nu kan jag inte ens titta på webtv bara för att det "buffrar" hela tiden. Inge vidare när vi inte har någon tv heller, men det ska vi snart införskaffa oss.

gårdagens intervju

Igår var jag på intervju för bertmarks förlag. Innan så kände jag att jag var lite osäker på om jag skulle passa som säljare, men det blev det ändring på sen. Han som intervjuade mig var jättetrevlig och det här verkar lovande. Så jag hoppas att jag nu kommer trivas om jag får jobbet (vilket jag tror). Men nu på måndag ska jag på intervju igen för ett annat förlag, men det här kändes bra så får vi se hur det går :)






Sittning

Imorgon är det sista sittningen som ska föra för johan o dom. Fast den här gången fick jag följa med för det va någon annan i hans klass som skulle ta med sin fru. Det ska bli jättemysigt, först vid 3 ska vi till en i hans klass o förfesta lite sen blir det 3-rätters o efter det blir det utgång. Härligt :)

Hudvård

Hudvård tycker jag är väldigt viktigt. Ska man använda produkter till ansikte och kropp ska man se till att produkterna är bra och inte köpa halvdanna saker bara för att de är billiga.
Själv använder jag mig av Rosenserien som jag tycker fungerar! Förut hade jag alltid så torr hud i ansiktet så när jag använde foundation såg man som spår i ansiktet efter hur torr jag var, men nu har jag inte det problemet längre och det är riktigt skönt. Den här hudserien är väldigt bra för de flesta och prisvärd! Om du vill veta mer kan du skicka ett mejl till mig på [email protected] eller gå in på rosenserien.se





Lite bättre

Tror att jag känner mig lite bättre idag :) få se om dom ringer mig idag från personal care, dom sa att dom förmodligen skulle ringa igårkväll så att jag fick göra ett besök, men det hände inget och det kanske var lika bra eftersom att jag inte mådde någe vidare. Funderar på att ringa snart o säga att jag kan göra besöket idag, hoppas bara att det går bra så jag får jobb är, intervjun gick ju iaf bra så då borde det här också göra det tycker jag :) På fredag ska jag på intervju som säljare men jag vet inte om det är något för mig, så jag funderar på att ställa in det, känns inte så bra att lönen är så rörlig o man aldrig är säker på vad man får per månad. Därför känns det skönare att ha ett jobb med fast lön. Eller vad tycker ni?

Fixande

Jag håller på o fixar min blogg lite grann som ni kanske ser. Men just för tillfället går det inte så bra men jag hoppas på att kunna fixa det snart :)

Nu ska jag ta o laga lite thaimat, hur enkelt och gott som helst. Det är bara o steka lite kycklingbitar, hälla över thaiwok, blanda en sås med lite vatten, soya, vitlöksklyfta, cayennepeppar och curry.

sköna höst

Jag har köpt denna sköna cardigan nu till hösten, den är hur mysig som helst och kostar endast 299 kr på lidex.





Snart jobbet

Godmorgon, jag har precis gjort mig i ordning inför jobbet på förskolan idag. Gick upp lite tidigare och har bara tagit det lugnt hela morgonen, känns riktigt skönt, tänk vad bara 10 min kan göra mkt istället för att man bara ska stressa ihjäl sig!

Nu ska jag kila iväg, ha en bra dag!

Förkylningskur

Usch jag tror att jag har blivit smittad, känner att jag har ont i halsen och näsan börjar snörvla.. inge vidare men jag antar att jag inte är ensam om att känna det, var och varannan är ju förkylda nu.

Jag kör på lite hemkurer som halsduk inomhus, äter vitlök och knaprar halstabletter. Så jag hoppas på att jag blir lite bättre till imorgon för då ska jag jobba mellan 9 och 1 ett kortpass så det ska nog gå bra :)

Det gick bra

Jag måste bara säga att intervjun gick riktigt bra och jag var inge vidare nervös heller. Nu ska dom bara höra av sig ikväll eller imorgon så ska jag få träffa klienten som jag förmodligen ska jobba för..

Men nu äre så att jag ska på en till arbetsintervju på fredag som själare för bertmarks förlag.. få se hur det går, skulle vara roligt att prova på något annat än vården men det är ganska krävande att jobba som säljare och lönen kan vara svår att veta eftersom att man får lön beroende på hur mycket man säljer. Det kommer nog bli svårt att välja.

Nu helt plötsligt går det riktigt bra för mig på jobbfronten, det kan bero på att jag har läst boken "avstamp, jobbguide för nyvuxna". där står det om hur man skriver bra CV, pm och hur man förbereder sig inför intervjun. Det visar sig fungera riktigt bra! Jag har sökt jobb nu i en månad utan napp förrens nu! Och det var för att jag fixade mitt CV och PM tror jag.








Intervju

Snart ska jag iväg på en arbetsintervju som personlig assistent. Är lite nerväs men jag tror att det kommer gå bra. Håll tummarna för mig :) Annars ska jag på en annan intervju senare i veckan för säljjobb, men jag tror att det här passar bättre.

PUSS

Polis och brand

På morgonen skulle jag åka till stan för att göra ett ärende. Då såg jag rök från skogskanten, när jag kör lite längre fram ser jag att intill skogen ligger en brinnande moppe lr nåt så var elden påväg in mot skogen som ett spår. Det såg ut som att någon hade hällt bensin som ett spår för att anlägga en skogbrand. Men jag åkte vidare och möter en polisbil som kommer med blåljus och sedan bländar mig, jag tar en titt på hastighetsmätaren och såg att den var något för hög för att köra på 70-väg shit tänkte jag, men det gick bra den här gången :)


Fredag






Idag ser jag ut såhär.


Just nu sitter jag med SOLO och en godispåse efter att jobbansökningarna är avklarade. För nu hoppas jag på fast anställning någonstans, så idag sökte jag som säljare, få se vart det leder..
Jag har kommit fram till att jag förmodeligen vill plugga vidare till personalvetare! Men då måste man ha 1 års arbetslivserfarenhet med minst halvtidsanställning i 1 år men helst på heltid. Så om det nu blir något pluggande måste jag vänta 2 år! Känns som väldigt lång tid men jag vet att det kommer gå fort. Jag tänker bara på de sista 3 åren vad fort det har gått!

Första dagen

Idag blev jag väckt kl 8 av att dom ringde från en förskola o undrade om jag kunde jobba för det va 4 i personalen som va magsjuka plus massa ungar men jag gick dit och det var en bra förskola med massa underbara så barn, jag var på avdelningen mellan 1 och 3 år det var hur sött som helst. Dagen rullade på och gick riktigt bra så det blir jobb imorn med. Jag är inte magsjuk nu och tänker inte bli det imorgon heller bara så att ni vet ;D

Drömmar

Nu sitter jag här med en kaffe och funderar över mina galna drömmar, det är helt sjukt vad jag drömmer mycket! Jag drömmer inget vettigt heller, bara hoppar från en grej till en annan. Det är ingen ide att jag ens försöker beskriva drömmarna för det är så komplicerat och tar evigheter att förklara. Sen kommer jag alltid ihåg exakt vad som har hänt varje natt! Det gör mig mycket trött på dagarna.

Nån som har nåt antidrömmedel på sig?

Längtan







Ja, just det. Jag känner en längtan efter en hund eller katt, det skulle bara vara så himla mysigt här i lägenheten. Den tanken har aldrig slagit mig tidigare (kanske för att min familj har varit allergisk och jag är lite halvt) förrens i förrgår! Jag satt och tittade på annonser på små valpar och blev lite smått förälskad

som den här tillexempel, är den inte bara för söt?




Måndag

Nu ligger jag i min sköna soffa och bara segar, är så sjukt trött idag och har ingen aning om varför, kanske för att jag har brist på något att göra. Jag har iaf pallat mig ut o köpt näsdroppar till min förkylda pojkvän som ännu inte är hemkommen, dom har verkligen massor att göra, och så mkt aktiviteter med nya klassen! Det är bara massa fester och roligheter hela tiden, så jag måste erkänna att jag är lite avis ^^

I morse när jag vaknade hoppades jag på att någon i personalen skulle vara sjuk så att jag skulle få jobba, men ingen telefon ringde. Trist. Men imorn får jag hoppas på nytt !



Idag är jag glad





Ungefär såhär känner jag mig just nu. Grattis till mig som har fått jobb på 3 förskolor här! Dock är det som vikarie men det är alltid en början nånstans och senare meriter till andra jobb :)

Jag som jag sökt så mycket via arbetsförmedlingen så vare bara att ringa ett samtal till en chef! Hon sa bara att hon skulle presentera mig för förskolorna så kanske dom ringer redan nästa vecka! Så fort gick det, jag behövde inte ens träffa chefen som jag iofs tyckte var lite knepligt. Men det var vel bara för att jag var så trevlig haha eller nåt.

PUSS

Arbetsförmedligen

Eftersom att jag fortfarande inte har fått nåt jobb så tänkte jag att det va bra att gå till arbetsförmedligen, så det gjorde jag idag. Jag såg på deras hemsida att om man var arbetssökande kunde man få ersättning för den tiden man inte har nåt jobb, jättebra tänkte jag eftersom att jag fortfarande är arbetslös och pengar går ju alltid åt.
Ne då får man bara ersättning om man har haft minst en halvtidsanställning under ett halvår! hur sjukt är inte det?

Jag blev tipsad om att ringa kommunen och söka, sagt och gjort. Då undrade dom hur det kom sig att jag har flyttat så långt, jag sa som det va att jag bodde med mig pojkvän som studerar. Nehe då får jag inte bidrag bara för att jag är sambo med någon som pluggar, jag fick svaret att det är meningen att han ska ta studeilån!! men han ska vel inte försörja mig? jag tycker att det här är sjukt, för vart ska man få pengar ifrån om man inte har jobb.. aja nu ska jag prova att ringa ett samtal imorgon och se vart det leder :)

31/8

Det är ett speciellt datum för att för 2 år sedan blev det jag och johan :) Vi firade med att bara ta det lugnt hemma och äta god mat, för vi hade redan firat lite i förskott med andra saker som att gå på resturang och bio, det var hur mysigt som helst.

RSS 2.0